Frijters Automotive

Verzekeringen en financiële diensten

Frijters Automotive, ook voor uw autoverzekering en financiële diensten de partner bij uitstek! 

U kunt bij ons terecht voor een autoverzekering of financiële oplossing op maat aangeboden door Stellantis Financial Services of een van onze partners.

 

Verzekering

Bij aankoop van uw nieuwe of tweedehandswagen, maken onze verkoopadviseurs graag tijd voor een offerte op maat voor uw autoverzekering. Deze simulatie gebeurt op basis van uw rij- en ongevallenhistoriek, de technische gegevens van uw nieuwe wagen en de catalogusprijs.

Een verzekeringspolis die bij een ongeval garandeert dat uw auto wordt hersteld door onze opgeleide monteurs en koetswerkherstellers, met originele onderdelen van het merk.

Volgende verzekeringsproducten kunnen wij aanbieden:

 

Burgerlijke aansprakelijkheid

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA), die in België wettelijk verplicht is, vormt de basisdekking van de autoverzekering en vergoedt in uw plaats de schade die de derde oploopt indien u aansprakelijk bent voor een ongeval.

 

Omnium

De omniumformule is gebaseerd op de cataloguswaarde van uw wagen en dekt u in geval van:

 • diefstal of poging tot diefstal
 • glasbreuk
 • brand
 • schade veroorzaakt door natuurkrachten (storm, hagel …) of botsing met dieren, inclusief schade veroorzaakt door knaagdieren
 • materiële schade als gevolg van een ongeval, het transport van de wagen, vandalisme of kwaad opzet (met een franchise)

Bij totaal verlies of diefstal biedt deze verzekering u de mogelijkheid om een nieuwe wagen te kiezen van dezelfde waarde als de verzekerde waarde die u ons hebt aangegeven voor de verzekerde wagen. Deze waardegarantie is geldig indien uw wagen op het ogenblik van het schadegeval minder dan drie jaar oud is. 

Indien Frijters Automotive uw huidige wagen overneemt, is deze ook gedekt in materiële schade, bij totaal verlies, ten bedrage van de overnameprijs die ermee overeengekomen was. Dit in afwachting van uw nieuwe wagen en voor zover deze in omnium gedekt is.

 

Mini-omnium

Uw wagen is niet meer nieuw en u wenst hem niet meer in te dekken tegen materiële schade? De formule mini-omnium dekt u in geval van:

 • – diefstal of poging tot diefstal
 • – glasbreuk
 • – brand
 • – schade veroorzaakt door natuurkrachten (storm, hagel …) of botsing met dieren, daarin begrepen schade veroorzaakt door knaagdieren

Rechtsbijstand

Een ongeval leidt vaak tot onenigheid tussen de betrokken partijen. En dat eindigt niet zelden voor een rechtbank. De dekking rechtsbijstand is er om uw belangen zo goed mogelijk te verdedigen. Ze neemt de nodige stappen op zich voor de terugvordering van uw schade, uw strafrechtelijke verdediging … en de kosten voor uw gerechtelijke verdediging (advocaat-, expertise-, gerechtskosten). Boetes zijn uitgesloten.

Bescherming van de bestuurder

In tegenstelling tot de gangbare overtuiging is de bestuurder niet gedekt door zijn verzekering BA voor zijn eigen verwondingen in geval van ongeval, zelfs in fout. De factuur kan dan heel snel oplopen en alle kosten zijn te zijnen laste (medische kosten, inkomstenverlies, morele schadevergoeding, huishoudelijke ongeschiktheid …). Gelukkig zorgt de dekking bescherming van de bestuurder in alle omstandigheden voor gemoedsrust, met de tegemoetkoming die kan oplopen tot € 1.500.000 (per schadegeval). Zelfs wanneer u een wagen bestuurt voor privé-doeleinden die niet de uwe is of wanneer iemand anders met de uwe rijdt.

Assistance+

Wanneer u uw autoverzekering aanvult met de Assistance+ geniet u ons uitgebreid bijstandsnet, in België en in het buitenland, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Deze dekking komt tegemoet in geval van:

 • – panne of verkeerde brandstof
 • – lekke band of klapbandvergeten, verloren of gestolen sleutels
 • – ongeval

Aanvullend op de diensten van de 1ste Hulp, biedt ze bijstand met onder meer de toekenning van een vervangingsvoertuig voor een uitgebreide periode, personenhulp in geval van overlijden, medische kosten, diefstal van documenten, vervroegde terugkeer uit het buitenland enz.

Wenst u meer informatie over ons verzekeringsaanbod of wilt u een offerte aanvragen?

Neem contact op!

Frijters Automotive

Financiële diensten

We adviseren u graag bij het selecteren van de slimste financieringsoplossing voor uw nieuwe wagen. En dit zowel voor particulieren als professionele klanten.

Ook voor zelfstandige ondernemers en bedrijven zijn een betrouwbaar voertuig en optimale mobiliteit van cruciaal belang. Onze slimme en voordelige formules zijn perfect afgestemd op jouw activiteit en specifieke noden.

Klassieke financiering

Met de klassieke financiering staat alles vast: de looptijd, de rente en het maandbedrag. Dus er zijn nooit financiële verrassingen, u weet van tevoren wat uw lening kost. Dit kan met of zonder voorschot.

Ballonfinanciering

Bij dit type financiering wordt een deel van het aankoopbedrag gefinancierd, en wordt het contract op het einde van de looptijd afgesloten met een laatste verhoogde terugbetaling. U heeft dan de keuze om deze laatste verhoogde afbetaling in 1 keer af te lossen, of om de wagen in te ruilen, of u herfinanciert dit bedrag. Dit programma wordt vaak gekozen dankzij de lagere vaste maandbedragen, hetgeen voor meer financiële ademruimte zorgt tijdens de looptijd.

Private lease

Met Private lease kies je als particulier voor een alles-in-een-formule. U hoeft aan niks te denken: u betaalt een maandelijks bedrag en daarin is alles inbegrepen: huur, onderhoud, taksen, verzekering, pechbijstand, banden, … u dient enkel nog te tanken. Alles is inbegrepen dus ook gemoedsrust. Aan het einde van het huurcontract is er geen aankoopmogelijkheid.

Financiële leasing

Het is financieel en fiscaal interessant om als professional uw wagen te huren via deze formule. U betaalt terug in maandelijkse termijnen en spreidt dus de kosten, zonder eenmalige grote investering. Nadien kunt u de wagen aankopen voor hooguit 15% van de aankoopwaarde. Ook boekhoudkundig is het gunstig door de afschrijving.

Financiële renting

U betaalt terug in vaste maandelijkse termijnen. U spreidt dus budgetvriendelijk de kosten, zonder eigen kapitaal te investeren in de aankoop. Na de afloop kunt u de wagen aankopen tegen een gunstig tarief: ten minste 16% van het aankoopbedrag. Boekhoudkundig komen de kosten direct in de resultatenrekening.

TIP: FINANCIËLE RENTING EN FINANCIËLE LEASING: WAT IS HET VERSCHIL?

Het verschil zit vooral in de boekhoudkundige verwerking. Bij leasing gebeurt de balansverwerking via activeren en afschrijven. Bij renting wordt de factuur rechtstreeks in kosten in de resultatenrekening gebracht.

Ook is een verschil voor wat de aankoopoptie betreft. Bij renting is dat vanaf 16%, bij leasing mag dat maximaal 15% zijn. Vraag je boekhouder zeker advies voor de formule die het beste bij jouw situatie past.

Operationele leasing

Steeds meer professionals kiezen voor Verhuur op Lange Termijn of operationele leasing. Geen praktische beslommeringen: alles wordt voor jou geregeld. Hiermee krijg je als fleetmanager en als bestuurder een perfect inzicht in verbruik en kosten. Er is na afloop van het contract geen aankoopoptie mogelijk.

Operationele leasing omvat:

 • Verzekering/Dekking materiële schade
 • Bijstand
 • Assistance
 • Onderhoud
 • Taksen
 • Banden
 • Vervangwagen
 • Tankkaart

Voor meer informatie en offertes voor de financiële oplossing op uw maat en die van uw bedrijf, contacteert u ons geheel vrijblijvend

Neem contact op!