1982

De rijke geschiedenis van Garage Frijters gaat van start in 1982 wanneer de Heer Frans Frijters en zijn echtgenote Mevrouw Lief Brosens starten als Mazda verdeler te Loenhout.

De garage bevindt zich op dat ogenblik achter hun woning in een apart gebouw inclusief toonzaal en werkplaats.

7 januari 1994

Frans Frijters krijgt een mooie kans aangeboden om Opel Verdeler te worden en opent te Nieuwmoer (Kalmthout) een nieuwe toonzaal, carrosserie en atelier. Ook zoon Gregory is vanaf nu werkzaam in het bedrijf.

Vandaag is Gregory naast zaakvoerder ook verantwoordelijke voor de werkplaats en het magazijn te Kapellen.

1996

Zoon Lorenzo gaat van start in het bedrijf. Naast zaakvoerder is hij nu eveneens hoofd van de carrosserie.

2000

Lander Frijters treedt toe tot de zaak, en heeft als zaakvoeder vandaag de leiding over de werkplaats en magazijn te Kalmthout.

2006

Als jongste zoon vervoegt Dietse Frijters het team. Hij houdt zich als zaakvoerder vandaag vooral bezig met de verkoop en de boekhouding voor beide vestigingen.

2009-2010

Garage Frijters investeert en bouwt een gloednieuwe vestiging te Kalmthout. De nieuwe toonzaal biedt ruim plaats meer dan 30 nieuwe Opels en Chevrolets maar ook een volledig nieuwe carrosserie en atelier worden uit de grond gestampt.

Het nieuwe terrein strekt zich nu uit over een oppervlakte van meer dan 4000 m2.

September 2010

Garage Frijters breidt haar activiteiten uit en neemt een bestaande Opel Verdeler over te Kapellen! Deze vestiging is net gerenoveerd en biedt naast een prachtige toonzaal ook een volledig uitgeruste werkplaats, wasplaats en kort nadien ook een ruime extra parking voor alle tweedehandsvoertuigen.

2017

Frans Frijters vertrouwt de dagelijkse leiding toe aan zijn 4 zonen Gregory, Lorenzo, Lander en Dietse.

Mei 2019

Garage Frijters blaast 25 kaarsjes uit en viert dit met een groots evenement, waarbij meer dan 600 genodigden aanwezig zijn. Het feestje duurt tot in de vroege uurtjes!

De Opel Zafira Life werd speciaal voor deze gelegenheid uit Duitsland overgevlogen als exclusieve avant-première!

Januari 2022

Garage Frijters wordt officieel verdeler van het Franse premiummerk DS AUTOMOBILES voor de regio Antwerpen Noord. DS STORE ANTWERPEN NOORD is geboren! Momenteel nog een pop-up Store, maar binnenkort met een volwaardige eigen toonzaal.

Vanaf nu kunt u te Kapellen in onze toonzaal terecht om naast het welbekende Opel ook Franse luxe, vakmanschap en savoir-faire te ontdekken. Rijden met een DS is een ware verwennerij, waarbij u omringd wordt door de meest edele materialen, uitmuntende geluidsdemping en ultiem rijcomfort. Reizen wordt tot een ware kunst verheven door deze nieuwe speler in het premium segment.

Voor deze mijlpaal trakteerden we ons op een nieuw logo, een gestileerde F omringd door 4 kwadranten, als symbool voor de 4 broers Frijters die nu zaakvoerder zijn.

September 2022

Onze nostalgische Opel hartjes gingen wat sneller slaan in september… Opel Oldies On Tour strijkt neer te Kalmthout! Een honderdtal Opel oldtimers tekenen present voor een rondrit doorheen de prachtige landelijke grensstreek. Het mooie weer was van de partij en de buikjes werden gevuld met een heerlijke barbecue en het enige echte Blitzbier!

Juli – September 2023

Garage Frijters evolueert verder en wordt in de lente van 2023 omgevormd tot Frijters Automotive.

Vanaf 1 juli slaan we de handen in elkaar met Garage Ribbens te Wuustwezel, en kunt u voortaan in onze vestiging te Kalmthout terecht voor de aankoop van de  merken Fiat, Fiat Professional, Jeep en Abarth. Vanaf 1 september 2023 verhuist ook de werkplaats van Garage Ribbens naar Kalmthout, waarna u ook voor het onderhoud van uw Fiat/Jeep/Abarth of motorhome bij ons terecht kunt.